Sātīgi salāti, kur īpaši labi iederas selerijas un redīsiņu kraukšķīgums.
Sastāvdaļas
- 1 kg jauno kartupeļu
- 2 marinēti gurķi
- 1 neliels saišķītis redīsu
- 3 seleriju kāti
- 1 vidējs sīpols
- 4 olas
Mērcei:
- 125 ml majonēzes
- 4 ēdamkarotes skābā krējuma
- 3 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
- 1 ēdamkarote sinepju
- 1 neliels saišķītis pētersīļu
- sāls
Pagatavošana
Kartupeļus nomizo vai noberž miziņu, lielākos pārgriež uz pusēm un izvāra mīkstus. Olas cieti novāra un sīki sakapā. Majonēzi samaisa ar krējumu, etiķi, sinepēm un sīki sagrieztiem pētersīļiem. Pieber sāli.
Redīsus, selerijas kātus un gurķus sagriež plānās šķēlītēs. Sīpolu sīki sasmalcina.
Kartupeļus ieber prāvā traukā, pievieno pārējās salātu sastāvdaļas, uzlej mērci un visu samaisa. Ja nepieciešams, pieber vēl sāli.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu