Ar tartaru jābūt uzmanīgiem, jo tur ir tāda ļoti slidena robeža. Ēst termiski neapstrādātu gaļu patiesībā ir sava veida risks. Ja tomēr izvēlies taisīt tartaru, jābūt pārliecinātam, ka nomedītais dzīvnieks bijis vesels. Lai mazliet iebiedētu, jāsaka, ka stirnai var būt desmitiem dažādu parazītu, kas ne visai labi izskatās. Ja tomēr ir pieņemts lēmums ēst termiski neapstrādātu medījuma gaļu tartara izskatā, šeit mana iecienītākā recepte.
Sastāvdaļas
- Brieža, stirnas vai aļņa fileja
- Garšvielas, sīpols
- Paipalu olas
Pagatavošana
Filejas gabaliņu sakapā. Nevis samaļ, bet smalki sakapā ar nazi. Pieber klāt garšvielas. Sāls, pipari, sakapāts sīpoliņš. To visu samaisa. Liek uz šķīvja, uzsit virsū paipalu oliņu un sajauc. Ēd ar siltu grauzdētu maizīti, kam uzklāts sviestiņš.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu