Dzirdēts, ka mednis garšojot pēc skujām, ka tas vispār nav ēdams un kurš gan medītu medni gaļas dēļ. Bet jāpamēģina, kā to iesaka gatavot Zviedrijas mednieki, kuri no medņu un rubeņu gaļas taisa pat desas.

Reklāma

Ja nu tomēr kādam izdodas iegūt medņa gaļu, medījot, piemēram, Zviedrijā, izmantojiet šo iespēju un pagaršojiet! Gaļa ir izcili garšīga.

Medņa filejai ir divas daļas – ārējā tumšā gaļa un iekšējā fileja, kas būs balta kā vistai. Gaļa ir jānogatavina. Ja grib, lai tā ilgāk pastāvētu, to var arī ievakuumot un uz divām nedēļām atstāt ledusskapī. 

Sastāvdaļas

  • Medņa fileja
  • Sviests
  • Garšvielas

Pagatavošana

Tas ir tikpat vienkārši un elementāri kā ar jebkuru steiku. Sakarsē pannā sviestu, liek cepties medņa fileju no vienas un no otras puses. Apkaisa ar sāli, pipariem, jebkuru citu mīļāko garšvielu. Mazākā baltā filejas daļa būs gatava ātrāk. Galvenais nepārcept, jo tad tas viss pārvēršas par cietu zoli. Kad izcepts, ietin uz kādu brītiņu folijā, lai gaļa atpūšas. Viss, pasniedz ar iemīļotām piedevām.

Medņa krūškurvi var likt vārīties kopā ar sīpoliem un no buljona pēc tam taisīt mērci.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.