Kabačus var izmantot daudzveidīgi – pagatavot pamatēdienu, iekļaut salātu sastāvā, taisīt dažādus konservus un pat vārīt… ievārījumu. Šoreiz gatavosim gurķu un kabaču salātus.

Reklāma
  • 1 neliels kabacis
  • 2 svaigi gurķīši
  • sauja cūku pupu
  • vīna etiķis
  • dilles
  • loki
  • cukurs
  • sāls

Gurķus un kabaci nomazgā un ar dārzeņu mizojamo nazi gareniski sagriež plānās šķēlītēs. Cūku pupas sālsūdenī izvāra mīkstas. Lai tām vieglāk noņemtu mizu, izvārītas tūliņ ieliek aukstā ūdenī. Tad cūku pupas pievieno gurķiem un kabačiem, uzbārsta sāli, cukuru, sīki sagrieztas dilles un lociņus, uzslaka vīna etiķi.

Ja vēlas, var pievienot pētersīļus, baziliku vai piparmētru, bet vīna etiķa vietā izmantot ābolu etiķi vai citrona sulu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu