Kabačus var izmantot daudzveidīgi – pagatavot pamatēdienu, iekļaut salātu sastāvā, taisīt dažādus konservus un pat vārīt… ievārījumu. Šoreiz gatavosim gurķu un kabaču salātus.
Reklāma
- 1 neliels kabacis
- 2 svaigi gurķīši
- sauja cūku pupu
- vīna etiķis
- dilles
- loki
- cukurs
- sāls
Gurķus un kabaci nomazgā un ar dārzeņu mizojamo nazi gareniski sagriež plānās šķēlītēs. Cūku pupas sālsūdenī izvāra mīkstas. Lai tām vieglāk noņemtu mizu, izvārītas tūliņ ieliek aukstā ūdenī. Tad cūku pupas pievieno gurķiem un kabačiem, uzbārsta sāli, cukuru, sīki sagrieztas dilles un lociņus, uzslaka vīna etiķi.
Ja vēlas, var pievienot pētersīļus, baziliku vai piparmētru, bet vīna etiķa vietā izmantot ābolu etiķi vai citrona sulu.