Ir kabaču laiks. Saimnieces izmanto kabačus dažādos ēdienos, marinē, gatavo kabaču lečo. Taču kabačus var arī sasaldēt izmantošanai ziemā.
Rīkojas šādi.
Kabačus sagriež kubiņos un vienā kārtā izber uz paplātes, kurā ieklāts cepampapīrs. Cepampapīrs nepieciešams, lai kabači nepiesaltu pie paplātes.
Liek saldētavā. Kad kabači sasaluši, tos pārber saldēšanai paredzētajos maisiņos vai konteineros.
Ziemā izņem no saldētavas un neatkausējot ber uz pannas, kur jau apcepti sīpoli. Apmaisa, pieliek garšvielas, uzliek pannai vāku un cep 10 minūtes. Vakariņas ir gatavas – ātri, veselīgi, garšīgi!
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu