Maltā gaļa kopā ar ziedkāpostiem būs sātīgs ēdiens visai saimei, kas turklāt ir samērā vienkārši un ātri pagatavojams.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g maltās gaļas
  • 400 g konservētu tomātu
  • 1 liels ziedkāposts
  • 1 mazs puravs
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote rīvmaizes
  • 100 ml ūdens
  • 1 tējkarote sāls
  •  ¼ tējkarotes melno piparu
  • 1-2 tējkarotes kaltēta bazilika, timiāna un rozmarīna

Pagatavošana

Rīvmaizi ieber dziļā traukā un pārlej ar ūdeni, uzbriedina aptuveni 10 minūtes. Pievieno malto gaļu, olas, sāli, piparus un garšvielas. Pielej ūdeni un samaisa mīkstu mīklu. 

To liek cepamtraukā, vidū izveidojot nelielu uzkalniņu.

Ziedkāpostus noskalo, sadala rozetēs, liek uz maltās gaļas un nedaudz piespiež. 

Uzkarsē sasmalcinātus konservētos tomātus, tiem pieliek sasmalcinātu puravu, uzbārsta sāli un piparus. Maisījumu lej uz maltās gaļas (gar trauka malām). 

Trauku rūpīgi pārklāj ar foliju. Cep cepeškrāsnī 225 °C aptuveni 50 minūtes. Tad foliju noņem un turpina cept vēl 10 minūtes. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.