Citāds pielietojums biezpiena sieriņiem, turklāt iztiekam bez liekas cukura pievienošanas - pietiekamu saldumu dos gan sieriņi, gan cepumi.

Reklāma

Saldo biezpiena sieriņu torte

  • 5 saldie biezpiena sieriņi
  • 500 g cepumu Selga
  • 200 g zemeņu
  • pusglāze piena
  • 3 ēdamkarotes zemeņu vai olu liķiera
  • piens cepumu mērcēšanai
  • želatīns

Sastāvdaļas

Biezpiena sieriņus sastrādā viendabīgā masā, pievieno caur sietu izberztas zemenes un uzbriedinātu želatīnu. Var pievienot zemeņu vai olu liķieri.

Cepumus mērcē siltā pienā, kārto uz lēzena trauka, pārziež ar biezpiena un zemeņu masu, tad pārliek otru izmērcēto cepumu kārtu. 

Tā rīkojas, līdz visi produkti izlietoti. Rotā ar zemeņu šķēlītēm.

Zemenes.

Kas jāzina par želatīnu

  • Lai saželētu 500 ml šķidruma, vajadzīgas sešas plāksnītes vai 1 paciņa (10 g) želatīna.
  • Želatīna plāksnītes atdala citu no citas un atsevišķi (lai nesalīp) iemērc aukstā ūdenī uz 5–10 minūtēm. No uzbriedušajām plāksnītēm izspiež lieko ūdeni.
  • Ja izmanto malto želatīnu, vienu paciņu iemaisa 6 ēdamkarotēs auksta ūdens un 5 minūtes uzbriedina.
  • Ar želatīnu neizdosies sastindzināt ēdienus, kas gatavoti no svaigiem kivi, ananasiem, mango, papaijas un vīģēm.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu