Izdevniecības "Latvijas Mediji" izdotajā grāmatā "Cepamprieks" meklējiet plašu saturu par dažādiem miltu veidiem, mīklas sastāvdaļām un mīklu gatavošanas paņēmieniem, arī receptes maizei, kūkām, cepumiem, raušiem, plātsmaizēm un citiem gardumiem, kā arī pamatēdieniem ar miltu piešprici. Ieskatam - viena no Lolitas Šelvahas receptēm!
Amerikāņu pankūkas ar saldu mērci
Sastāvdaļas
2 olas, 1 tējk. vaniļas cukura, 2 ēd. k. brūnā cukura, 250 g miltu, 1 tējk. cepamā pulvera, 300 ml piena, 30 g sviesta, sāls
Pasniegšanai kļavu sīrups, medus, šokolādes vai karameļu mērce
Pagatavošana
1. Olām pievieno parasto un vaniļas cukuru un saputo gaisīgās putās.
2. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, piesijā olām un sajauc viendabīgu masu. Pakāpeniski pievieno un iemaisa pienu, līdz veidojas viendabīga, krējumam līdzīga biezuma mīkla.
3. Izkausē sviestu, padzesē un pievieno mīklai. Mīklu atpūtina 30 min.
4. Pannu uzkarsē ļoti karstu, taukvielas neizmanto vai tikai pannas virsmas noziešanai.
5. Pankūkas cep apaļas, tādēļ var izmantot mazas pannas, kuras dod precīzu formu. Ja panna ir liela un vienlaikus cep vairākas pankūkas, tad tās var zaudēt formu. Mīklu lej uz pannas un apcep no vienas puses vidēji 2 minūtes, kad pankūka apcepusies zeltaina, to apgriež uz otru pusi un cep zeltainu.
6. Pufīgās pankūkas ēd siltas ar kļavu sīrupu, medu vai citu saldu mērci.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu