Izdevniecības "Latvijas Mediji" izdotajā grāmatā "Cepamprieks" meklējiet plašu saturu par dažādiem miltu veidiem, mīklas sastāvdaļām un mīklu gatavošanas paņēmieniem, arī receptes maizei, kūkām, cepumiem, raušiem, plātsmaizēm un citiem gardumiem, kā arī pamatēdieniem ar miltu piešprici. Ieskatam - viena no Lolitas Šelvahas receptēm!

Cepumi ar šokolādes gabaliņiem

Sastāvdaļas

115 g sviesta, 100 g cukura, 100 g tumši brūnā cukura, 1 ola, 1 tējk. vaniļas esences, 125 g miltu, 80 g kakao pulvera, 1 tējk. sodas, naža gals sāls, 30 ml piena, 225 g šokolādes (var ņemt gan balto, gan tumšo vai jaukt abas)

Pagatavošana

1. Sviestam jābūt mīkstam, to saputo ar cukuru. Masai jākļūst gaisīgai. Piesit olu, pievieno vaniļas cukuru un samaisa.

2. Citā bļodā iesijā miltus, kakao pulveri, sodu un sāli. Samaisa un pievieno saputotajam sviestam. 

Lēnām samaisa, līdz mīkla kļūst viendabīga un bieza. Tad pievieno pienu un sasmalcinātos šokolādes gabaliņus. 

Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz pāris stundām (bet var arī ilgāk) noliek ledusskapī.

3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz +180 °C. No mīklas veido bumbiņas, ko, uzliekot uz pannas (kur ieklāts cepampapīrs), saplacina. Cepumi vēl uzpūtīsies, tāpēc neliek vienu otram pārāk tuvu. Var uzlikt uz cepuma dažus šokolādes gabaliņus.

4. Cep cepeškrāsnī apmēram 12 minūtes.

5. Atdzesē uz pannas aptuveni 5 minūtes.

Grāmata "Cepamprieks'.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.