Izdevniecības "Latvijas Mediji" izdotajā grāmatā "Cepamprieks" meklējiet plašu saturu par dažādiem miltu veidiem, mīklas sastāvdaļām un mīklu gatavošanas paņēmieniem, arī receptes maizei, kūkām, cepumiem, raušiem, plātsmaizēm un citiem gardumiem, kā arī pamatēdieniem ar miltu piešprici. Ieskatam - viena no Lolitas Šelvahas receptēm!
Mandeļu vai kokosriekstu cepumi
Tradicionāli šos cepumus cepa ar mandelēm, bet tikpat gardi tie sanāk ar kokosriekstu skaidiņām, īpaši, ja tās ir svaigi rīvētas.
Sastāvdaļas
250 g sviesta, 250 g pūdercukura, 2 olas, 325 g kviešu miltu, 1 tējk. cepamā pulvera, šķipsna sāls, 1 rīvēta apelsīna miziņa, 75 g sasmalcinātu mandeļu vai kokosriekstu skaidiņu
Pagatavošana
1. Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo gaisīgās putās. Pa vienai pievieno un pieputo olas.
2. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli, tad pa daļām piesijā olu masai un iejauc.
Pēdējos pievieno un iemaisa apelsīna miziņu un mandeles.
3. Mīklu saveļ 6 cm diametra veltnī, ietin folijā un uz 24 stundām liek ledusskapī, lai nobriest.
4. Mīklas veltni sagriež apmēram 5 mm plānās ripās, saliek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Uz 8–10 minūtēm liek cepties līdz 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī, līdz cepumi ir zeltaini.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.