Interesanta recepte ābolu un burkānu ražas laikam. Ja ir vēlme ieturēt veģetāras pusdienas, vistas buljona vietā izmantojam dārzeņu buljonu vai tā kubiņus.
Sastāvdaļas
- 5 lieli burkāni
- 4 skābi āboli
- 3 sīpoli
- ingvera saknes gabaliņš (4 cm)
- 3 ēdamkarotes sviesta
- šķipsna malta muskatrieksta
- šķipsna maltu smaržīgo piparu
- 1 litrs vistas buljona
- sāls, pipari
Pagatavošana
Burkānus notīra, sagriež ripiņās, sīpolus sasmalcina. Ābolus nomizo, notīra un sagriež nelielos gabaliņos.
Katliņā izkausē sviestu, apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno burkānus, ābolus, sarīvētu ingveru, muskatriekstu un smaržīgos piparus.
Pielej buljonu un uzvāra. Turpina vārīt uz lēnas uguns, līdz burkāni mīksti.
Sablendē. Pieber sāli un piparus pēc garšas.
Zupā var iejaukt arī saldo krējumu. Pasniedzot uzber sīki sagrieztas svaigas piparmētras.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu