Kabačus var izmantot daudzveidīgi – pagatavot pamatēdienu, iekļaut salātu sastāvā, taisīt dažādus konservus un pat vārīt… ievārījumu. Šoreiz recepte kabaču ripām ar rīsiem un dārzeņiem.

Reklāma
  • liels kabacis
  • 400 g vārītu rīsu
  • 150 g žāvētas cūkgaļas
  • 1 paprika
  • 50 ml skābā krējuma
  • 1 tējkarote sāls
  • pustējkarote maltu melno piparu
  • pustējkarote kurkumas
  • pustējkarote sinepju
  • pētersīļi
  • dilles

Kabaci sagriež biezās šķēlēs, izņem sēklotni un kārto uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Vārītos rīsus sajauc ar skābo krējumu, sinepēm, sāli, garš-vielām, sīki sagrieztu papriku un žāvēto cūkgaļu. Pildījumu liek kabaču aplīšos un cep cepeškrāsnī 200 ºC aptuveni 25 minūtes.

Gatavojot pildījumu, svarīgi padomāt par taukvielām, piemēram, skābo krējumu, sieru, citādi ēdiens būs sauss.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu