Tiem, kas skaita kalorijas, kabači un cukīni ir īsts atradums, jo 100 gramos cukīni ir tikai 20, kabačos nedaudz vairāk - 30 kalorijas.
Sastāvdaļas
- 500 g kabaču
- liela sarkanā paprika
- 2 tomāti
- 70 g melno olīvu
- 400 ml izvārītu rīsu
- 400 ml piena
- 200 g rikotas siera
- 10 olas
- 1,5 tējkarotes sāls
- 1/3 tējkarotes maltu melno piparu
Pagatavošana
Kabačus un papriku sagriež gabaliņos un apcep pannā uz straujas liesmas, lai mazliet apbrūninās, bet neizšķīst. Tomātus noblanšē, novelk miziņu un sagriež kubiņos. Olīvas sagriež plānās ripiņās.
Cepešpannā, kas izklāta ar cepampapīru, saliek dārzeņus, pārkaisa rīsus. Bļodā sakuļ olas, pielej pienu, pieber sāli un piparus. Pārlej dārzeņiem un rīsiem.
Sieru sagriež plānās šķēlītēs un noklāj kārtojumu.
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170 grādos 35-40 minūtes. Atdzisušu sagriež gabaliņos un pārkaisa ar zaļumiem.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu