Kad kabaču daudz, var pamēģināt ne tikai klasiskās receptes, bet arī ko jestrāku, piemēram, kabacīti kombinācijā ar citronu un ingveru. Turklāt ievārījuma recepte ir ar salīdzinoši nelielu cukura daudzumu.
Sastāvdaļas
- 1,5 kg kabaču
- 1 liels citrons
- 50 g ingvera saknes
- 300 g cukura
Pagatavošana
Kabaci nomizo, izņem sēklotni, sagriež nelielos gabaliņos. Liek katlā, uzlej nedaudz ūdens, uzliek vāku un sautē 10 minūtes. Ingvera sakni nomizo un smalki sarīvē.
Citronu ar visu mizu sagriež mazos gabaliņos. Aptuveni 200 ml ūdens (vai mazāk, ja kabacis sulīgs) savāra ar ingveru un citronu, uzlej kabacim.
Vāra uz mazas uguns, bieži apmaisot, kamēr gabaliņi tikpat kā izšķīduši. Karstu sapilda burciņās.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu