Kāpostu lapās satītie gurķi ir interesanta dārzeņu uzkoda.

Reklāma


Ieteicams izmantot litra burkas, kurās vieglāk salikt kāpostu lapās ietītos gurķus.

Sastāvdaļas


  • Gurķi

  • Neliela kāposta lapas


Pārliešanai


  • 1 litrs ūdens

  • 50 g sāls

  • 50 g cukura

  • 300 ml ābolu sulas


1. Nelielus gurķus aplej ar vedošu ūdeni, patur 5 minūtes un atdzesē aukstā ūdenī.


2. Kāposta lapas novāra un atdzesē. Katru gurķi rūpīgi ietin kāposta lapā. Kāposta lapā ietītos gurķus blīvi kārto burkās.


3. Marinādei katliņā pievieno ūdeni, sāli, cukuru, ābolu sulu un uzvāra. 

Karstu marinādi pārlej burkā saliktajiem ietītajiem gurķiem. Marinādei ļauj ievilkties 5 minūtes, tad noliešanu un pārliešanu atkārto. 

Trešo reizi marinādi uzvāra, pārlej pāri un burku aizvāko. Aizvākotās burkas apgriež otrādi un atdzesē. Burkas uzglabā pagrabā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu