Kad jāgatavojas svinībām un saproti, ka ierastā siļķe kažokā mazliet apnikusi, tad ir laiks kaut kam jaunam un tikpat gardam – lasim kažokā. Vēl jo vairāk, siļķes kažokā pagatavošanas process ir šķietami cimperlīgs, savukārt laša kārtojumu pagatavot var diezgan raiti. Turklāt viesi būs sajūsmā. Jāpiebilst, ka šo salātu saknes meklējamas azerbaidžāņu virtuvē.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • Olas
  • Kūpināta laša muguras asaka
  • Marinēts gurķis
  • Kaperi
  • Burkāns
  • Kartupeļi
  • Majonēze
  • Angļu sinepes
  • Cietais siers

Pagatavošana

  • Vienā katliņā liek vārīties olas, otrā – burkānus un kartupeļus. Daudzumu var variēt atkarībā no ēdēju skaita.
  • Kamēr olas, burkāni un kartupeļi vārās, lasi attīra no muguras asakas un sasmalcina.
  • Marinēto gurķi sagriež plānās strēmelītēs un kaperus sasmalcina.
  • Kad olas izvārījušās, tās atdzesē aukstā ūdenī. Arī kartupeļus un burkānus atdzesē.
  • Kad visi vārītie produkti atdzisuši, tos var sākt kārtot traukā.
  • Trauka apakšā sarīvē olas baltumus, pa virsu kārto kūpināto lasi, sinepes un majonēzi. Lai process mazāk ķēpīgs, majonēzi ar sinepēm var sajaukt kopā un tad likt uz laša. Turpinājumā kārto kaperus, marinētos gurķus, rīvē burkānu un kartupeļus. Vēlreiz uzklāj majonēzi, kam pa virsu liek sadrupinātu olas dzeltenumu un rīvē cieto sieru.

Lai labi garšo!

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.