Protams, ka kolrābis visgardākais un kraukšķīgākais ir vasarā, bet, ja to rudenī jau laikus šķēlītēs sasaldē, var pagatavot gardu zupu. Tai izmanto ne tikai kolrābi pašu, bet arī tā lapas.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 1 litrs dārzeņu vai vistas buljona
- 2 nelieli kolrābji
- 2 nelieli sīpoli
- neliels ziedkāposts
- 2 ķiploka daiviņas
- 400 ml kokospiena
- olīveļļa
- laims
- timiāns
- sāls, pipari
Pagatavošana
Sīki sagriež sīpolus un ķiplokus un apcep katliņā nelielā eļļas daudzumā, sautē, līdz mīksti. Kolrābjus nomizo, sagriež gabaliņos, pievieno sīpoliem un ķiplokiem un apmaisot apcep. Pārlej buljonu, pievieno timiānu un uz mazas uguns vāra 1520 minūtes.
Zupai pievieno ziedkāpostu rozetītes un vāra vēl 10 minūtes, kamēr kolrābji mīksti.
Zupu sablendē, pielej kokospienu, pēc garšas pieber sāli un piparus, piespiež laima (vai citrona) sulu.
Padomi
- Vispiemērotākās garšvielas kolrābjiem ir pētersīļi, baziliks, dilles, lociņi, muskatrieksts.
- Kolrābjus var izmantot pildīšanai ar malto gaļu, tomātiem, kā arī sīpoliem, sēnēm.
- Mazie kolrābji būs mīkstāki un sulīgāki.