Maigos cukīni var pasniegt kā piedevu pie gaļas vai arī gatavot salātos.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg cukīni
  • 4 paprikas
  • 1 ķiploka galviņa
  • 10 melno piparu graudi
  • 8 smaržīgo piparu graudi
  • 1 tējkarote sinepju sēklu
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 0,5 litri ūdens
  • 1,5 ēdamkarotes sāls
  • 2 ēdamkarotes 9% etiķa
  • 1 ēdamkarote balzametiķa

Pagatavošana

  1. Cukīni sagriež 2 cm biezās šķēlītēs. Paprikas pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un paprikas pusītes sagriež 4–6 garenās sloksnēs. Ķiploka daiviņas notīra. Pētersīļus sagriež smalkāk.
  2. Sterilās burkās kārto cukīni šķēles, paprikas strēmeles, ķiploka daiviņas, sasmalcinātus pētersīļus, pievieno melno un smaržīgo piparu graudus un sinepju sēklas.
  3. Marinādei uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru un maisa, līdz tas ir izšķīdis. Uguni nogriež un marinādei pievieno etiķi un balzametiķi. Karstu marinādi pārlej pāri cukīni ripām un paprikai. Uzliek vāciņus un burkas liek sterilizēties.
  4. Kad burkas gatavas, tām aizgriež vāciņus un atdzesē. Uzglabā vēsā vietā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu