Ja patisons ir pāraudzis, tad to var izmantot līdzīgi kā kabaci vai ķirbi. Tas ir gards arī pildīts un cepts.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 patisons
  • 250 g jauktas maltās gaļas
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • Pētersīļu buntīte
  • 1 šķēle nobriedušas baltmaizes
  • 50 ml ūdens
  • 100 ml saldā krējuma

Mērcei

  • 200 ml skābā krējuma
  • 1 ķiploka daiviņa
  • Pētersīļi
  • Sāls

Pagatavošana

Patisonam nogriež augšējo daļu. Ar karoti izgrebj vidu. Maizes šķēli liek bļodiņā un pārlej ar ūdeni, ja vajag, tad ūdeni uzlej vēl. Pēc 10 minūtēm izmirkušo maizi saspaida ar dakšiņu. Pētersīļus sasmalcina.

Izmirkušajai maizei pievieno malto gaļu, pielej saldo krējumu, pārkaisa sāli, maltos piparus un sasmalcinātos pētersīļus. Visu kārtīgi samīca.

Maltās gaļas masu blīvi pilda izgrebtajā patisonā. Patisonu ietin folijā un liek uz cepešpannas. Pannu liek līdz 190 ºC sakarsētā cepeškrāsnī un cep 45 minūtes.

Patisonu ar pannu izņem no cepeškrāsns un iztin no folijas. Patisona virsu pārkaisa ar sarīvētu sieru. Patisonu liek atpakaļ cepeškrāsnī un turpina cept 10 minūtes. Gatavību var pārbaudīt, iedurot patisonā ar koka iesmiņu. Ja iesmiņu iedurt ir viegli, tad patisons ir gatavs.

Gatavo patisonu sagriež četrās daļās un pasniedz ar krējuma mērci.

Mērcei skābajam krējumam pievieno caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploka daiviņu, sāli un sasmalcinātos pētersīļus.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.