Patisona augļi ir lielisks pārtikas produkts, jo tajos ir viegli uzņemami ogļhidrāti, minerālvielas un vitamīni. Ēdienu receptēs tos var izmantot ķirbja vai kabača vietā.

Sastāvdaļas

  • 2 nelieli patisoni (katrs ap 250 g)
  • 500 g kartupeļu
  • 1 sīpols
  • 30 g sviesta
  • Sāls
  • Svaigi malti baltie pipari
  • ½ citrona rīvēta miziņa
  • 1 litrs liellopu buljona

Frikadelēm

  • 2 baltmaizes šķēles
  • 350 g maltas teļa gaļas
  • 1 ola
  • Sāls
  • Svaigi malti baltie pipari
  • Svaigi rīvēts muskatrieksts
  • 1 tējkarote sasmalcinātu pētersīļu zaļumu

Pasniegšanai 

  • Sasmalcināti pētersīļi

Pagatavošana

  1. Patisoniem izņem sēklas. Sagriež plānās šķēlēs, tad salmiņos. Kartupeļus sagriež salmiņos.
  2. Sīpolu sasmalcina. Katlā izkausē sviestu, liek cepties sīpolu, līdz tas ir caurspīdīgs. Pievieno patisona un kartupeļa skaidiņas un cep apmēram 5 minūtes, nepārtraukti maisot. Pievieno sāli, maltos piparus, rīvētu citrona miziņu. Pārlej karstu buljonu un zupu uzvāra. Samazina uguni un zupu karsē 20 minūtes uz lēnas uguns.
  3. Frikadelēm maizes šķēles pārlej ar siltu ūdeni un mērcē 10 minūtes, tad saspaida ar dakšiņu. Maizei nospiež lieko ūdeni, liek bļodā un pievieno malto gaļu. Pievieno olu, sāli, maltos piparus, rīvēto muskatriekstu un sasmalcinātos pētersīļus. Visu samīca vienmērīgā masā. No maltās gaļas masas veido mazas frikadeles.
  4. Frikadeles pievieno zupai, iemaisa un karsē vēl 10 minūtes.
  5. Patisonu biezzupu ar frikadelēm pasniedz karstu, pārkaisot ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.