Uzburt Itāliju savā virtuvē palīdzēs kraukšķīgās brusketas.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 cukīni
  • 100–150 g spinātu
  • Bagete vai čabata
  • 1 maza čili pāksts
  • 50 g cietā siera
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 liela bazilika bunte
  • ½ tējkarotes baltvīna etiķa
  • ½ citrona1 tējkarote sviesta
  • 4 ēdamkarotes olīveļļasJūras sāls

Pagatavošana

  1. Cukīni sagriež garās 5 mm biezās sloksnēs. Čili izņem sēklas un smalki sagriež. Ķiploka daiviņas sasmalcina.
  2. Sakarsē grila pannu, ieziež ar olīveļļu un apcep cukīni šķēles no abām pusēm.
  3. Dziļu pannu uzkarsē, pievieno olīveļļu un sviestu, izkausē. Pannā liek spinātu lapas, uzliek vāku un spinātus karsē 2–3 minūtes.
  4. Pagatavo mērci no 3 ēdamkarotēm olīveļļas, citrona sulas, etiķa, čili, ķiplokiem, bazilika lapiņām un sāls. Sieru rupji sarīvē.
  5. Maizi sagriež šķēlēs un apgrauzdē tosterī vai uz cepešpannas cepeškrāsnī.
  6. Uz maizes lej nedaudz mērces, liek spinātu lapas, grilēto cukīni, pārlej mērci un pārkaisa rupji sarīvēto sieru.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu