Ātri pagatavojama un pikanta uzkoda.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 cukīni
  • 1 svaigs sarkanais čili
  • ½ citrona sulas
  • 5–6 ēdamkarotes olīveļļas
  • Sauja piparmētru lapu
  • Jūras sāls

Pagatavošana

  1. Cukīni ar visu mizu gareniski sagriež šķēlēs un no abām pusēm apcep uz grila.
  2. Piparmētru lapas sasmalcina. Čili pāksti pārgriež uz pusēm, izņem sēklas, tad sagriež garenās sloksnēs un smalki sasmalcina.
  3. Mērcei sajauc olīveļļu, citrona sulu un sāli.
  4. Grilētās cukīni šķēles saliek uz liela šķīvja, pārkaisa ar sasmalcinātajām piparmētrām un sasmalcināto čili. Tad cukīni pārrasina ar olīveļļas mērci.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem