Atkarībā no pieejamības šai receptē var izmantot gan cukīni, gan kabačus, gan ķirbjus un arī lielākus vai mazākus patisonus.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g cukīni
  • 600 g jauno kartupeļu
  • 500 g sīpolu
  • 500 g nelielu tomātu
  • 3–4 ķiploka daiviņas
  • Olīveļļa
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • 3 tējkarotes sasmalcināta
  • svaiga rozmarīna
  • 400 ml passata (caur sietu
  • izberzti tomāti)
  • Daži pilieni tabasko mērces
  • 3 svaigi timiāna zariņi

Pagatavošana

  1. Nomazgātus kartupeļus ar mizu vāra sālsūdenī 15–20 minūtes. Kartupeļus nokāš un padzesē, tad nomizo un pārgriež uz pusēm.
  2. Cukīni sagriež biezās šķēlēs, tomātus sagriež uz pusēm, sīpolus sagriež biezās ripās. Ķiploka daiviņas nomizo, bet nesagriež. Visus dārzeņus aprasina ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas un apmaisa. Pārkaisa ar sāli un maltajiem pipariem.
  3. Cepešpannā ieklāj cepamo papīru, liek virsū dārzeņus ar griezuma vietu uz leju. Cepešpannu liek līdz 220 °C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30–40 minūtes, vienreiz apmaisot, līdz dārzeņi ir zeltaini un mīksti.
  4. Ķiplokus saspiež ar nazi un liek atpakaļ pie dārzeņiem. Dārzeņus kārtām liek cepamajā formā, katru kārtu apkaisa ar sāli, maltiem pipariem, sasmalcinātu rozmarīnu un pārrasina ar 6 ēdamkarotēm passata, kas sajaukts ar tabasko mērci (cik daudz tabasko, tas atkarīgs, cik asu passatu vēlas). Pirmajā kārtā liek kartupeļus, tad sīpolus, tomātus un kā pēdējos liek cukīni. Arī virsējo kārtu apkaisa ar garšvielām un apslaka ar passatu. Pa virsu uzliek timiāna zariņus.
  5. Cepamo formu liek līdz 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15–20 minūtes. Pirms pasniegšanas timiāna zariņus noņem un virsu pārkaisa ar svaigām timiāna lapiņām. Sacepumu pasniedz ar svaigi ceptu bageti vai čabatu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu