Ar ko vakarā pārsteigt pie tējas tases? Varbūt pamēģini šo glazēto kūku!

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 175 g gaišā muskavado vai brūnā cukura
  • 200 ml saulespuķu eļļas
  • 200 g ķirbja mīkstuma
  • 225 g pilngraudu miltu
  • 1 tēkjkarote sodas
  • 2 tējkarotes kanēļa pulvera
  • 1 tējkarote malta muskatrieksta
  • 115 g valriekstu

Glazūrai

  • 115 g krēmsiera
  • 50 g nesālīta sviesta
  • 85 g pūdercukura
  • 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
  • 1 tējkarote rīvētas apelsīna miziņas

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 °C. Apaļu cepamo formu ar noņemamu malu (ap 23 cm diametrā) izklāj ar cepamo papīru.
  2. Olas iesit bļodā un labi saputo, tad pieputo gaišo muskavado vai brūno cukuru. Lēnām pieputo saulespuķu eļļu. Pievieno uz smalkās dārzeņu rīves sarīvētu ķirbi. Miltiem pievieno sodu, maltu kanēli, rīvētu muskatriekstu un sasmalcinātus valriekstus. Visu rūpīgi samaisa, līdz veidojas viendabīga masa.
  3. Mīklu sapilda sagatavotajā cepamajā formā un nolīdzina virsu. Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 40–50 minūtes, līdz mīkla ir pacēlusies un kūka gatava. Gatavību pārbauda, iedurot koka iesmiņu. Ja iesmiņš nav aplipis ar mīklu, tad kūka ir gatava. Formu izņem no cepeškrāsns un kūkai ļauj atdzist. Tad cepamajai formai noņem malu, kūku izņem no papīra un atdzesē pilnībā.
  4. Putojamā traukā liek krēmsieru, mīkstu sviestu, pūdercukuru, sarīvētas citrona un apelsīna miziņas un puto 2–3 minūtes, līdz masa vienmērīga. Krēmu pārklāj pāri atdzisušajai kūkai un ar dakšiņu ievelk rotājošas svītras. Kūku sagriež gabalos un pasniedz ar tēju vai kafiju.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.