Kabaču kūka ir vienkārši pagatavojama, un rezultāts ir sātīgs. Ar šo kūku var aizstāt pat pamatēdienu.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg kabača bez sēklām un mizas
  • 300 g trekna biezpiena
  • 200 ml karsta ūdens
  • 200 g cietā siera (Parmas siera veida)
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 4 ēdamkarotes saldā krējuma
  • 3 olas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Saišķis piparmētru
  • Saišķis loku
  • ½ tējkarotes sausā oregano
  • Jūras sāls
  • Svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Kabačus sagriež 5 mm biezās šķēlēs. Sasmalcina lokus un piparmētru lapiņas. Sasmalcina ķiploka daiviņas.
  2. Dziļā pannā uzkarsē sviestu, pievieno sasmalcinātu ķiploku, lokus, piparmētru, oregano. Pēc minūtes pievieno sagrieztus kabačus, pārlej ar karstu ūdeni, uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns 15–20 minūtes.
  3. Pusi izsautēto kabaču kopā ar biezpienu saspaida ar kartupeļu stampu, pievieno saldo krējumu, olas un izmaisa.
  4. Pievieno otru pusi kabačus un 120 g sarīvētu sieru, pēc vajadzības pievieno sāli un maltos piparus.
  5. Atveramo apaļo formu ieziež ar sviestu, izkaisa ar palikušo sarīvēto sieru, tad liek kabaču mīklu un virsu pārkaisa ar palikušo sieru. Pārrasina ar olīveļļu. Cep līdz 190 ºC sakarsētā cepeškrāsnī 35–40 minūtes. Gatavo kabaču kūku patur 15 minūtes, tad sagriež gabalos. Palikušo kūku var ēst arī atdzisušu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.