Ķirbis parast i ir liels un vienā gatavošanas reizē to ir grūti apēst. Tāpēc kādu šķēli vienmēr var atlikt pankūkām.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 200 g ķirbja mīkstuma
  • 2 olas
  • 100 ml piena
  • 100 g pilngraudu kviešu miltu
  • Sāls

Pagatavošana

  1. Ķirbja mīkstumu bez mizas un sēklām sarīvē biezenī uz smalkās rīves.
  2. Sakuļ olas, pievieno sāli, miltus, pievieno pienu un samaisa. Beigās mīklai pievieno ķirbja masu. Mīklai ļauj 30 minūtes nostāvēties.
  3. Sakarsē pannu, ietauko. Pankūkas cep no abām pusēm zeltainas.
  4. Ķirbju pankūkas ēd ar skābo krējumu vai balto jogurtu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu