Ārkārtīgi vienkārši, bet — cik gardi! Kraukšķīgā rudens bauda.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g ķirbja
  • 150 g kartupeļu
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • 3 ēdamkarotes ķirbju sēklu
  • 1 ola
  • 1 olas baltums
  • 50 g sviesta

Pasniegšanai

  • Grieķu jogurts
  • 1 ēdamkarote sasmalcinātu pētersīļu vai lociņi

Pagatavošana

  1. Ķirbi nomizo, izņem sēklas. Ķirbja mīkstumu un nomizotos kartupeļus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. No kartupeļu masas nospiež lieko sulu. Ķirbju sēklas apgrauzdē uz sausas pannas un sasmalcina. Pievieno 2 olu dzeltenumus. Visas sastāvdaļas samaisa. Olu baltumu saputo stingrās putās un iecilā plāceņu mīklā.
  2. Pannā uzkarsē sviestu. Pa ēdamkarotei ņem sagatavoto masu un uz pannas ar karoti veido mazus, plānus plācenīšus. Plācenīšus cep no katras puses 3–4 minūtes, līdz tie ir brūngani un kraukšķīgi.
  3. Plānos un kraukšķīgos ķirbju plācenīšus pasniedz ar jogurtu, kurā iemaisīti sasmalcināti pētersīļi vai lociņi.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu