Grauzdētās ķirbju sēklas un to eļļa biezeņzupai pastiprinās ķirbja garšu un būs labs kontrasts zupas maigajai faktūrai.
Sastāvdaļas
- 1 ķirbis (apmēram 1,5 kg) ar dzeltenu mīkstumu
- 1 liels sīpols
- 3 ēdamkarotes ķirbju eļļas
- 1 litrs dārzeņu vai vistas buljona
- 250 g saldā krējuma
- 50 g sviesta
- Svaigi malti baltie pipari
- Svaigi rīvēts muskatrieksts
- 100 g ķirbju sēklu
Pagatavošana
- Ķirbim izņem sēklas un nomizo. 300 g ķirbja mīkstuma sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Pārējo ķirbi sagriež mazos kubiņos. Sīpolu sasmalcina.
- Katlā lej ķirbju eļļu, uzkarsē, pievieno sasmalcināto sīpolu un apcep zeltainu. Pievieno kubiņos sagriezto ķirbi un apcep. Pielej karstu buljonu, tad saldo krējumu. Pievieno sasmalcinātu sviestu. Pārkaisa sāli, maltos piparus un rīvēto muskatriekstu. Zupu vāra uz lēnas uguns 15 minūtes.
- Kamēr zupa vārās, sarīvēto ķirbi 3 minūtes blanšē sālsūdenī.
- Ķirbju sēklas grauzdē zeltainas uz sausas pannas.
- Gatavo zupu sablendē un atkārtoti uzvāra.
- Šķīvjos liek blanšēto ķirbi, lej zupu un pārkaisa ar grauzdētajām ķirbju sēklām.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu