Neierasta un oriģināla recepte, kuras autore ir kuldīdzniece Terēze Strauta. Par viņas dabai tuvo dzīvesstilu un zaļajām receptēm lasiet "Praktiskā Latvieša" 12.jūnija numurā.
Lakšu un ķirbja krēmzupa
Sastāvdaļas
- 800 g ķirbja
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 3 ēdamkarotes sviesta
- saišķītis lakšu
- sāls, pipari
Pagatavošana
Sīki sagriež sīpolu un ķiplokus, ķirbi sagriež kubiņos. Katliņā izkausē sviestu un tajā, ik pa laikam apmaisot, sautē sīpolus un ķiplokus, līdz tie mīksti un apbrūninājušies.
Pievieno ķirbi, glāzi ūdens vai dārzeņu buljona un šķipsniņu sāls. Samazina liesmu, uzliek vāku un pavāra 10 minūtes, līdz ķirbji kļūst mīksti.
Pievieno smalki sagrieztus lakšus un uz mazas liesmas pavāra vēl 6–8 minūtes.
Iegūto masu atdzesē un sablendē krēmīgā biezenī.
Pēc garšas pieber sāli un piparus, lej šķīvjos un dekorē ar lakšu ziediņiem.