Ziemas noslēgums Latvijā ir salīdzinoši kluss, kurā nav tradicionālu svinību. Varbūt tieši tāpēc tas ir labākais laiks, lai sarīkotu ģimenes maltīti. Pavārs Renārs Purmalis piedāvā aromātisku rupjmaizes sacepuma recepti.

Sastāvdaļas

  • 600 g grauzdētas, saberztas rupjmaizes
  • 5 nelieli āboli
  • 100 g lielogu dzērveņu
  • 640 g skābā krējuma
  • 150 g brūnā cukura
  • 2 olas
  • 1 tējkarote kanēļa

Pagatavošana

Olas, skābo krējumu, cukuru un kanēli samaisa. 

Kūku cepamajā formā liek kārtām rupjmaizes drumstalas, skābā krējuma masu, sagrieztus ābolus un dzērvenes. To atkārto trīs reizes.

Cep cepeškrāsnī 170 grādos 30 minūtes. Pēc tam atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Pasniedz ar saldējumu vai vaniļas mērci.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.