"Pāršķirstot senas pavārgrāmatas, uzmanību piesaistīja marinētu pipargurķīšu recepte, kas publicēta 1934. gadā izdotā pavārgrāmatā, ko sastādījusi M. Feldmane. Jau tad bija pieejamas kvalitatīvas garšvielas, dažādi etiķi. Ja gribas pikantākus gurķīšus, var pievienot zaļos piparus un svaigu čili,” teic pavāre Astrīda Čeppe.
Sastāvdaļas
- 2 kg mazu gurķīšu
- 6 glāzes vīna etiķa
- dilles
- pipari (ja vēlas stiprākus, var ņemt turku piparu)
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
Notīrītus gurķīšus sakārto traukā, pieliek dilles, pārlej aukstu, stipru sālsūdeni, noliek vēsā vietā, patur 3–4 dienas. Uzvāra stipru etiķūdeni ar minētām vircēm. Sālsūdeni nolej un gurķīšiem pārlej atdzesētu etiķūdeni.
Pēc četrām dienām nolej pirmo etiķūdeni, gurķīšus sakārto mazās burciņās.
Uzvāra jaunu stipru etiķūdeni, atdzesē un pārlej gurķīšiem tā, lai ir apņemti. Pasniedz pie aukstiem un siltiem gaļas ēdieniem.