Gards malks un ogas karstā tējā – labas vīrusa aizdzinējas. Upenes džinā ir uzlējums, kuru var lietot ar karoti kā drogu devu.
Upenes džinā ir izturējušas garšas pārbaudi. Manā ģimenē tās ir atzītas par pagājušās vasaras TOP konservu.
Sastāvdaļas
- 500 g svaigu upeņu
- 200 g cukura
- 10 kadiķogas
- 2 spirāles citrona miziņas
- 600 ml džina
Pagatavošana
Vismaz daļu upeņu var sadurstīt ar koka iesmiņu. Tas darīs uzlējumu aromātiskāku un sārtāku.
Upenes saber sterilā pudelē. Uzber cukuru, pievieno saspaidītas kadiķ- ogas. Tad pievieno džinu. Pudeli aizkorķē ar sterilu korķi. Džinam ir jānostāv 3 mēneši tumšā vēsā vietā. Ik pa brīdim pudele ir jāsaskalina, lai cukurs izkūst un kadiķogas atdod aromātu un garšu.
Aptauja
Cik bieži lasi/klausies tiešsaistes mediju LASI.LV?
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu