Tomātu un sēņu mērce būs labs papildinājums kā vistas, tā jebkuras citas gaļas ēdienam.
Sastāvdaļas
- 500 g tomātu
- 125 g sēņu
- 1 sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 ēdamkarote tomātu biezeņa
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- garšvielas pēc izvēles
- sāls
Pagatavošana
Tomātus un sēnes sagriež, sīpolu un ķiploka daiviņu sasmalcina. Pannā sakarsē 1 ēdamkaroti eļļas, apcep sīpolu, līdz zeltains. Pievieno tomātus, ķiploku, tomātu biezeni un garšvielas.
Maisot karsē, līdz maisījums sabiezē.
Tad pannu noceļ no uguns, maisījumu izberž caur sietu, izmantojot nelielu pavārnīcu, izspiež visu tomātu mīkstumu.
Pēc tam mazā panniņā sakarsē atlikušo eļļu un cep sēnes, kamēr tās kļūst mīkstas un apbrūnē. Pievieno tomātu maisījumu, samaisa. Pēc garšas pieber sāli.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu