Tieši vaniļas mērce ir tā, kas daudzus saldēdienus padara pasakaini garšīgus.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 litrs piena
  • 6 olu dzeltenumi
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura

Pagatavošana

  1. Pienu lej katlā un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  2. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz masa ir dubultojusies, kļuvusi gaiša un krēmīga. Turpinot kulšanu, lēni sāk pievienot karsto pienu.
  3. Kad masa ir sakulta, katliņu liek uz plīts un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz mērce kļūst rēmveidīga. Mērci nedrīkst uzvārīt! Ja tas ir noticis un piens sagājis pārslās, tad mērce jāizberž caur sietu vai jāsakuļ ar blenderi!

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu