Parasti vēlamies, lai, gatavojot ikdienas maltīti, nevajadzētu patērēt daudz laika un enerģijas, kā arī nepieciešamo produktu saraksts nebūtu garš. Lūk, viena no šādām receptēm.
Sastāvdaļas
- 1 sālīta siļķe
- 25 g skābēta gurķa
- 25 g ābolu
- 25 g sīpolu
- 1 ola
- 150 g skābā krējuma
- sinepes
- etiķis
- sāls, cukurs
- zaļumi
Pagatavošana
Siļķi notīra, izņem asakas un sagriež sīkos gabaliņos. Sīki sagriež skābētus gurķus, ābolus, sīpolus un cieti novārītu olu.
Skābajam krējumam pievieno sāli, cukuru, etiķi un sinepes.
Visas sasmalcinātās sastāvdaļas sajauc ar skābā krējuma mērci un kārto traukā.