Kabačus var izmantot daudzveidīgi – pagatavot pamatēdienu, iekļaut salātu sastāvā, taisīt dažādus konservus un pat vārīt… ievārījumu. Šoreiz recepte vistas filejai ar kabačiem un pupiņām.

Reklāma
  • 1 vistas fileja
  • puse kabača
  • puse cukīni
  • sauja sviesta pupiņu
  • sauja cūku pupu
  • piparu maisījums
  • sāls
  • eļļa cepšanai

Sviesta pupiņas un cūku pupas novāra sālsūdenī, līdz pākšaugi mīksti. Cūku pupām noņem miziņu.

Vistas fileju sagriež plānās šķēlītēs, uzbārsta sāli, piparu maisījumu un apcep. Kabaci un cukīni sagriež strēmelītēs, kas līdzinās sviesta pupiņu izmēram, pieliek vistas filejas šķēlītēm un apcep. Tad pievieno izvārītās sviesta pupiņas un cūku pupas un apcep.

Vistas fileju nedrīkst pārcept, jo tad gaļa kļūs sausa.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu