Vistas gaļa ir liesa, bagātīgi satur olbaltumvielas, kā arī cilvēka organismam nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas. No tās var pagatavot garšīgus un veselīgus ēdienus.
Sastāvdaļas
- 1 vista
- 400 g konservētu tomātu
- 6–8 kartupeļi
- 12–15 mazu sīpolu
- 1–2 burkāni
- 1 neliels puravs
- 100 g selerijas saknes
- 2–3 ķiploka daiviņas
- 1–2 ēdamkarotes sviesta
- 300–400 g gaļas buljona (kubiņš+ūdens)
- 1,5 tējkarotes kaltēta rozmarīna
- 1–2 tējkarotes sāls
- pētersīļi
Pagatavošana
Vistu sadala 6–8 gabalos. Puravu noskalo un sagriež gabaliņos. Burkānus, selerijas sakni, kartupeļus un sīpolus notīra un sagriež kubiņos.
Vistas gabalus apbrūnina pannā vai katliņā sakarsētā taukvielā. Ja izmanto pannu, pēc cepšanas vistu pārliek katliņā. Tai pievieno dārzeņus, rozmarīnu, sāli un sasmalcinātus ķiplokus. Pielej buljonu.
Katlam uzliek vāku un ēdienu sautē 35–40 minūtes. Tad pievieno tomātus un sautējumu vēlreiz uzkarsē.
Ja nepieciešams, pieber sāli. Pasniedzot pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem.
Padomi vistas pagatavošanā
- Vistu pirms gatavošanas no iekšpuses un ārpuses ierīvē ar citronu – gaļa kļūst sulīgāka, maigāka un baltāka.
- Vistas gaļas ēdienu garšu var uzlabot, pievienojot citronu, sinepes vai rīvētu sieru.
- Vistas gaļa sader ar ķiplokiem, timiānu, rozmarīnu, raudeni, koriandru, kariju un paprikas pulveri.
- Sautējot gaļu kopā ar skābiem produktiem, piemēram, tomātiem, tomātu biezeni, skābētiem kāpostiem, žāvētiem augļiem, gaļa izsautējas ātrāk, ir mīksta, sulīga.