Vistas gaļa ir liesa, ar neitrālu garšu, tāpēc tās gatavošanai var izmantot izteiksmīgas garšvielas, izvēlēties dažādas piedevas. Iedvesmai - garda zupa ar klimpiņām.
Sastāvdaļas
- 3 vistas stilbiņi
- 3 vistas spārniņi
- 2 burkāni
- 2 selerijas kāti
- 1 sīpols
- 3 lauru lapas
- melnie pipari, sāls
Klimpām:
- kviešu milti
- 1 ola
- buljons
Pagatavošana
Vistas gaļu noskalo, liek katliņā, pārlej ūdeni un uzvāra. Noputo. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu, piparus, lauru lapu, ripiņās sagrieztus burkānus un selerijas kātus.
Kad gaļa mīksta, izņem lauru lapas un pieber sāli. Kamēr vārās buljons, sagatavo klimpu mīklu.
Bļodiņā ielej mazliet buljona, padzesē, piekuļ olu un maisot sijā klāt miltus.
Mīklai jābūt biezai. Ar karoti ņem mīklu un ieslīdina katlā. Kad klimpas uzpeld, tās ir gatavas.
Ja pirmā klimpa katlā izjūk, mīklai pievieno vēl miltus.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu