Aktrise, seriāla "Intrigante" zvaigzne un daudzbērnu māmiņa Bleika Laivlija savu mīļāko ēdienu receptes netur noslēpumā, bet labprāt ar tām dalās.

Reklāma

Dažādi pagatavoti ziedkāposti, jo īpaši steiks, ir viens no pēdējo gadu modes trendiem, un tam savu artavu devusi arī Bleika Laivlija. To viņa atklāja jau pirms dažiem gadiem, uzsverot, ka galarezultāts ir garšīgs, veselīgs, veģetārs un, protams, izskatās izcili.

Lai pagatavotu divas ziedkāpostu galviņas, nepieciešama "extra virgin" olīveļļa, trifeļu jūras sāls, Parmas siers, granātābolu sēkliņas un apgrauzdēti ciedru rieksti. Plīti noregulē uz 205 grādiem, tikmēr uzvāra ūdeni, kam pievienota tējkarote sāls, un 4–5 minūtes vāra ziedkāpostus. Tad tos ieliek cepamtraukā, pārlej ar eļļas šļuku un pārkaisa ar garš­vielām (koriandrs, čili pulveris, paprika) un sāli. Cep tik ilgi, līdz kāposts kļūst zeltains (apmēram pusstundu). Tikmēr blenderī liek vienu glāzi izmērcētu dzelteno rozīņu, vienu glāzi rapšu vai vīnogu kauliņu eļļas, trešdaļu glāzes rīsu etiķa, jūras sāli, šķipsnu paprikas, melnos piparus un visu kārtīgi samaļ, pēc tam apmēram četras tējkarotes uzliek uz katra ziedkāposta, ko pārkaisa arī ar parmezānu, granātābola sēkliņām un ciedru riekstiem.

TV3 2. februārī plkst. 23.40, "Adelainas gadi".

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu