No parastajām aličas plūmēm var pagatavot gardu mērci.
Sastāvdaļas
- 2 kg dzelteno plūmju jeb aliču
- 100 g ķiploku
- 200 g paprikas
- 100 g pētersīļu lapiņu
- 100 g diļļu zaļumu
- Sāls
- 1 ēdamkarote cukura
- Svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
Plūmes noskalo, ber katlā, pielej nedaudz ūdens un sautē uz lēnas uguns, līdz mīkstas. Plūmes izberž caur sietu. Paprikai izņem sēklas, ķiploku daiviņas notīra. Papriku un ķiplokus sasmalcina. Zaļumus smalki sasmalcina.
Visus produktus liek katlā, pievieno sāli, cukuru un pavairāk maltus melnos piparus, visu ik pa brīdim pamaisot, uz lēnas uguns vāra 10–15 minūtes.
Karstu plūmju mērci pilda nelielās sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vākiem. Uzglabā vēsā un sausā vietā.
Aptauja
Kāds ir jūsu biežākais LASI.LV apmeklējuma laiks?
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu