Kabačus var izmantot daudzveidīgi – pagatavot pamatēdienu, iekļaut salātu sastāvā, taisīt dažādus konservus un pat vārīt… ievārījumu. Šoreiz kabaču pankūku recepte.
- 1 kabacis
- 1 ola
- 1 ēdamkarote mannas
- 1 ķiploka daiviņa
- sāls
- eļļa
- skābais krējums
Kabaci nomizo, sarīvē, pievieno olu, sāli, sasmalcinātu ķiploka daiviņu un mannu, kas labāk nekā milti satur kopā pankūkas. Samaisa un patur aptuveni 10 minūtes, lai manna uzsūktu kabaču sulu un uzbriestu. Tad cep pankūkas uz pannas sakarsētā eļļā. Pasniedz ar skābo krējumu.
Skābajam krējumam var pievienot sakapātas dilles vai mārrutku, iespiest ķiploka daiviņu.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu