Sezonai atbilstīgu recepti piedāvā Kuldīgas restorāna "Kopa" šefpavārs Žanis Raivo Behmanis.
Kompresēti gurķi
Sastāvdaļas
700 g gurķu
Marinādei:
- 50 g sāls
- 25 g cukura
- 7 ķiploka daiviņas
- 30 g mārrutka lapu
- 30 g upeņu lapu
- 30 g diļļu kātu
- 2 smaržīgo piparu graudi
- 6 melno piparu graudi
- 1 l šķidruma (ūdens+gurķu galu un mizu sula)
Gurķus nomizo un nogriež galus. No mizām un gurķu galiem izspiež sulu – to izmanto kā daļu no marinādes.
Verdošā ūdenī izšķīdina sāli un cukuru. Kad ūdens padzisis, pievieno pārējās marinādes sastāvdaļas. Marinādi pārlej gurķiem.
Pēc tam gurķus ar visu marinādi liek vakuuma maisā un ievakuumē.
Vakuumā gurķi kļūst caurspīdīgi un iegūst spilgti zaļu krāsu.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu