Zemeņu mērcīte noderēs ne tikai desertu, bet arī dažādu zaļumu salātu papildināšanai.
Sastāvdaļas
- 500 g zemeņu
- 100 g cukura
- 3 ēdamkarotes laima sulas
- 2 ēdamkarotes ūdens
- 1,5 ēdamkarotes sakapātas piparmētras
Pagatavošana
Zemenēm noņem kauslapiņas, pievieno cukuru, ūdeni, laima sulu un sablendē. Iemaisa piparmētras lapiņas. Ievieto ledusskapī, lai atdziest un garšas sajaucas.
Vislabāk garšo, ja mērce ledusskapī pastāvējusi nakti.
Pasniedz ar tikko ceptu rabarberu plātsmaizi, šokolādes braunijiem, pankūkām, saldējumu. Labi sader ar spinātu un citu zaļumu salātiem.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu