Ātri pagatavojams saldēdiens ar ķirbīti galvenajā lomā.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 400 g ķirbja biezeņa (novārīts un sablendēts ķirbis)
  • 3 olas
  • 200 ml saldā krējuma
  • 80 g cukura (vai medus)
  • 1 tējkarote kanēļa
  • pustējkarote ingvera pulvera
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

Ķirbja biezeni, cukuru, olas, saldo krējumu un garšvielas sajauc, līdz masa viendabīga. Lej cepamtraukā vai mazos keramikas trauciņos. Cep cepeškrāsnī 180 oC aptuveni 40 minūtes, līdz pudiņš sacietējis un virspuse viegli brūna.

Atstāj nedaudz atdzist, pasniedz ar putukrējumu vai grauzdētām sēklām, riekstiem.

Der zināt!

  • Ķirbju šķirnes atšķiras pēc garšas, tekstūras un ūdens daudzuma, tāpēc cepšanai, zupām un salātiem piemērotas atšķirīgas šķirnes. Piemēram, salātiem labāk izvēlēties tos, kam ir stingrs mīkstums un viegli saldena garša. Tādi ir sviesta, Hokaido un spageti ķirbji.
  • Zupām der ķirbji ar maigu, krēmīgu konsistenci, ko viegli sablendēt. Krēmzupām var izvēlēties muskata ķirbi, tas ir ļoti aromātisks, viegli saldeni pikants, arī sviesta ķirbi vai jaunu, ne pārāk lielu parasto dārza ķirbi.
  • Cepšanai – krāsnī, sacepumos, pildīšanai – piemēroti ķirbji ar saldu, biezu mīkstumu, kas cepoties nekļūst par putru. Gan cepšanai šķēlēs, gan pildīšanai der muskata, sviesta un Hokaido ķirbji.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem