Ātri pagatavojami sātīgi un pikanti salāti ar sezonas garšaugiem un olīvām.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g jauno kartupeļu
  • 16–20 ķirštomātu
  • 50 g melno olīvu bez kauliņiem
  • 4 sīksīpoli
  • 2 ēdamkarotes sakapātas piparmētras
  • 2 ēdamkarotes sakapāta koriandra
  • 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu

Mērcei:

  • 1 citrona sula
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls, pipari

Pagatavošana

Kartupeļus vāra lielā daudzumā sāls­ūdens 15 minūtes, līdz kļūst mīksti. Note­cina, nedaudz atdzesē, novelk miziņu un pārgriež uz pusēm vai četrās daļās. Ķirštomātus pārgriež uz pusēm, melnās olī­vas rupji sakapā, sīksīpolus sagriež plā­nās ripiņās. 

Sajauc visas salātu sastāv­daļas, pārlej mērci, kas pagatavota no citrona sulas, olīveļļas, pipariem un sāls.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem