Mūsdienās kaņepju sviests atkal celts godā, bet nu jau kļuvis par delikatesi. Aizvien ir cilvēki, kuriem garšo šis produkts un kuri to izvēlas iegādāties. Latvijā piensaimnieku kooperatīva sabiedrība Straupe ir vienīgā, kas 29 gadus ražo sviestu ar kaņepēm, un tas tiek uzskatīts par delikatesi. Laika gaitā arī saglabāta nemainīga receptūra (80% saldkrējuma sviesta, 20% kaņepju masas un sāls) un ražošanas metode.

Reklāma

Lai Straupes sviests ar kaņepēm vēl vairāk ienāktu mūsu ikdienas ēdienkartē, tā izmantošana dažādos ēdienos tiek mācīta arī jaunajiem pavāriem skolās.

Kartupeļu krēmzupa ar šitake sēnēm

  • burkāni
  • sīpoli
  • Straupes sviests ar kaņepēm
  • buljons
  • šitake sēnes
  • saldais krējums
  • siera kraukšķi

Pagatavošana

Burkānus un sīpolus notīra, sagriež mazākos gabalos un apcep Straupes sviestā ar kaņepēm. Pielej buljonu, liek kartupeļus un sēnes. Vāra, līdz sastāvdaļas ir ēšanas gatavībā. Nedaudz atdzesē, sablendē un izberž caur sietu. Masai pievieno saldo krējumu, sviestu ar kaņepēm un uzvāra. Pasniedz ar siera kraukšķiem.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu