Paprika tomātos ar bagātīgu ķiploku piedevu vienmēr ir novērtēta uzkoda.


Reklāma

Sastāvdaļas


  • 1,5 kg saldās paprikas

  • 1 kg tomātu

  • 1 ķiploka galviņa

  • 100 g cukura

  • 2–3 ēdamkarotes sāls

  • ½ glāzes baltvīna etiķa

  • ½ glāzes eļļas
1. 

Pagatavošana

Papriku sagriež 4–6 garenās daļās un izņem sēklas. Tad katru gareno daļu sagriež 2–3 daļās.


Tomātus blanšē, noņem miziņas un sablendē. Tomātu masu lej katlā un vāra uz nelielas liesmas. Pievieno sāli, cukuru, eļļu, sagriezto papriku un vāra vēl 20 minūtes. 

Pielej etiķi, pievieno sasmalcinātos ķiplokus un vāra vēl 5–10 minūtes.


Verdošus paprikas salātus pilda sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vākiem. Burkas sasedz ar segām un atstāj, lai lēnām atdziest. Salātus uzglabā vēsā un sausā vietā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu