Rabarberu rauša recepte ir paņemta no Kristīnes Bergfeldes grāmatas "Vegāns virtuvē" un pielāgota Kristīnes un ģimenes gaumei. Kad rabarberu laiks ir beidzies, sākas āboli ar jāņogām, tad paliek tikai āboli. Tā šo rausi var ēst visu vasaru, rudenī un arī ziemā.

Reklāma

Sastāvdaļas


Pamatnei


  • 120 g kviešu miltu

  • 60 g cukura

  • 1 tējkarote vaniļas cukura

  • 2 tējkarotes cepamā pulvera

  • 1 šķipsna sāls

  • 120 ml augu piena

  •  2 ēdamkarotes augu eļļas


Pildījumam


  • 300 g svaigu rabarberu, ābolu ar jāņogām vai tikai ābolu

  • 3 ēdamkarotes cukura


Drumstalām


  • 60 g auzu pārslu

  • 50 g cukura

  • 60 g margarīna 

  • 60 g kviešu miltu
 

Pagatavošana

1.Pamatnei bļodā savieno un samaisa visas sausās sastāvdaļas. Maisot pakāpeniski pievieno augu pienu un augu eļļu. 

Kad sajaukta viendabīga mīkla, to liek apaļā kūkas formā (20 cm diametrā), kura izklāta ar cepamo papīru. Mīklu izlīdzina.


2. Pildījumam nomizo rabarberus un sagriež gabaliņos vai nomizo ābolus, sagriež gabaliņos un notīra no kātiņiem jāņogas. Izvēlēto pildījumu pārkaisa ar cukuru un samaisa. Pildījumu ber virs mīklas.


3. Drumstalām bļodā savieno auzu pārslas, cukuru, miltus un sajauc. Pa virsu liek sasmalcinātu margarīnu. Ar pirkstiem produktus berž kopā, līdz veidojas drupena masa. Masu plucina gabaliņos un kaisa pāri augļu pildījumam. 


4. Cepamo formu ar rausi liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Gatavo rausi izņem no cepeškrāsns un 10 minūtes atdzesē. Tad rausi izņem no formas, liek uz metāla restēm un atdzesē pilnībā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.