Ķiploki vīrusu laikā strādā kā lieliski dakteri. Taču ar savu specifisko asumiņu un smaržu tie piestāv ļoti daudziem ēdieniem, tajā skaitā ātri pagatavojamām karstmaizītēm.
Sastāvdaļas
- 2 čabatas
- 140 g mīksta sviesta
- 4–6 ķiploka daivas
- sauja pētersīļu
Pagatavošana
Maizi pārgriež gareniski uz pusēm. Saspiež ķiploku, sasmalcina pētersīļus. Nelielā eļļas daudzumā 2 minūtes apcep maizi ar garozas pusi, līdz tā kļūst kraukšķīga. Sieru smalki sarīvē.
Bļodā samaisa sviestu, sieru, ķiplokus un pētersīļus, pārziež uz maizes pusēm.
Pusstundu pirms pasniegšanas maizi apcep cepeškrāsnī, līdz tā kļūst viegli zeltaina. Ļauj nedaudz atdzist. Pēc tam sagriež biezās šķēlēs.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem
8.2 °C



























































































































































































































































