Šī ir viena no uzņēmuma "Gemoss" šefpavāres un zīmola 'Just Nature' vēstneses Inas Poliščenko sēņu ēdienu receptēm.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g kartupeļu
  • 300–400 g svaigu sēņu (baravikas, gailenes, šampinjoni vai jaukts mikslis)
  • 1 sīpols
  • 150 ml saldā krējuma
  • 100 g rīvēta siera (Gaudas, mocarellas vai cita kūstoša siera)
  • 2 ēdamkarotes sviesta vai eļļas
  • sāls, pipari
  • dilles vai pētersīļi

Pagatavošana

Kartupeļus novāra ar visu mizu. Atdzesē, nomizo un sagriež šķēlēs. Sēnes un sīpolu sagriež, apcep sviestā vai eļļā, pieber sāli un piparus.

Cepamtraukā kārtām liek kartupeļus, sēnes ar sīpoliem, nedaudz krējuma. Atkārto vairākas kārtas. 

Pa virsu pārlej atlikušo krējumu un pārkaisa sarīvētu sieru. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 25–30 minūtes, līdz siers izkusis un zeltains. Pasniedzot pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem